top of page

Brugs volksfeest viert 20-jarig jubileum

Brugge Tripel Dagen kleurt Brugse Markt!

Na twee uitgestelde edities is Brugge Tripel Dagen er dit jaar opnieuw, van dinsdag 19 juli tot en met donderdag 21 juli 2022. De organisatie pakt uit met een knappe affiche, met – voor het eerst – ook een aanbod voor kinderen. Op 21 juli viert het volksfeest zijn 20-jarig jubileum op de Markt van Brugge.

Brugge Tripel Dagen (19, 20 en 21 juli) is een driedaags muzikaal feest op de Markt van Brugge. De eerste dag wordt geopend met Samson & Marie, De Bende met Ellen Dufour en Tom Olaerts, Bart Kaëll en De Romeo’s. De tweede dag wordt geopend door La Folie Jolie. De grootste headliner was al bekend: Johnny Logan. De wereldberoemde zanger, drievoudig winnaar van het Eurovisiesongfestival, zal begeleid worden door de Lou Roman Band. Les Truttes zorgt vervolgens voor een ‘party van jewelste’ op de Markt.

‘k En Brugge in M’n Herte
De Brugse coverband Edje Ska & The Pilchards openen de laatste dag. De absolute apotheose is opnieuw Vlaanderen Zingt. Het ijzersterke concept is inmiddels alom gekend: aangevoerd door een presentator en een ambiancekoor kan het publiek op donderdag 21 juli opnieuw luidkeels meezingen met de populairste muziek. Ook van de partij: Benny Scott. Hij zingt opnieuw ‘k En Brugge in M’n Herte, het officieel Brugs volkslied. “Ik doe voor de rest niet veel optredens meer, maar ik heb aan de organisatoren beloofd dat ik dit nummer zal komen zingen zolang ik leef of totdat ik niet meer kan”, zegt Benny Scott. Dat wordt ongetwijfeld een emotioneel moment voor duizenden Bruggelingen.

(lees verder onder de foto)

02025

20 jaar Vlaanderen Zingt
Brugge Tripel Dagen viert feest op donderdag 21 juli. Het Brugs volksfeest is niet alleen terug van (even) weggeweest door de coronapandemie, het viert bovendien ook een bijzondere verjaardag. “We vieren ons 20-jarig jubileum op de Markt van Brugge”, zegt Nick Blontrock van het organiserende Comité voor Initiatief Brugge. “20 jaar geleden verzamelden duizenden Bruggelingen daar voor de allereerste editie van Vlaanderen Zingt. Daarom doen we een bijzondere oproep: kom in de Brugse stadskleuren: rood, wit en blauw. De Markt moet ‘Brugs’ kleuren”, zegt Nick Blontrock. De organisatie verwacht bovendien hoog bezoek. Wordt vervolgd ...

Praktische informatie
Een toegangsticket kost 5,00 euro per persoon in online voorverkoop. Een toegangsticket is geldig voor alle optredens op de gekozen datum. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan drie jaar (op het moment van het bezoek). De laatste dag, met Vlaanderen Zingt, blijft gratis toegankelijk. Tickets voor de optredens op dinsdag 19 juli en woensdag 20 juli zijn beschikbaar via tickets.bruggetripeldagen.be.

02024
02020
Brugge Tripel Dagen
02019
bottom of page